5 redenen waarom aluminium ramen en deuren een slimme keuze zijn

Stel, je hebt bouwplannen en denkt na over het buitenschrijnwerk… Of, je hebt ramen of een buitendeur die aan vervanging toe zijn en je overweegt een grondige renovatie. Dan stel je je vast en zeker de vraag: welk materiaal moet ik nu kiezen? Hout, PVC, aluminium? Op het eerste zicht niet eenvoudig, want elk materiaal heeft zijn typische eigenschappen. Samen met specialist Schüco gaan we dieper in op de voordelen van aluminium. 

Aluminium ramen zijn sterk, licht van gewicht en vragen nagenoeg geen onderhoud. Door hun slanke en elegante uitstraling en de vele afwerkingsmogelijkheden passen aluminium ramen ook bij verschillende woonstijlenstelt Joep Römgens, product manager Benelux bij Schüco.  

We zetten de vijf grootste voordelen op een rij: 

1. Sterk 

Aluminium ramen kunnen veel gewicht dragen waardoor grote raampartijen mogelijk zijn. Dankzij de materiaalsterkte zijn prachtige constructies mogelijk. Grote aluminium ramen en (schuif)deuren kunnen met moderne, slanke raamprofielen worden uitgevoerd. 

2. Bespaar dankzij isolatiewaarden 

De aluminium ramen en deuren van Schüco staan bekend om hun uitzonderlijke energie-efficiëntie. Dankzij de hoogstaande thermische isolatie kan zelfs passiefhuis-niveau worden gehaald. Hoge isolatiewaarden zijn goed nieuws voor het milieu, maar uiteraard ook voor je portefeuille. De goedkoopste energie blijft tenslotte diegene die niet wordt opgewekt. 

3. Elegante en slanke uitstraling 

Wil je flexibiliteit op designvlak, dan is aluminium een slimme keuze. Aluminium profielen stralen elegantie uit. Dankzij de extreme stabiliteit van het materiaal zijn prachtige constructies mogelijk met slanke profielen en grote glasoppervlakken. 

4. Brand- en inbraakwerend 

Aluminium is niet-brandbaar en de stevigheid van het materiaal helpt tegen inbraak. “Als je nieuwbouw- of renovatiewerken plant, zou je altijd moeten kiezen voor ramen, deuren en schuifdeuren die op inbraakbestendigheid werden getest en overeenkomstig werden gecertificeerd, zegt Joep Römgens. 

5. Duurzaam en makkelijk in onderhoud 

Het materiaal trekt weinig stof en vuil aanis kleurvast en uitstekend bestand tegen vocht. Aluminium ramen zijn bovendien gemakkelijk in onderhoud. Het reinigen van de ramen en het glas kan tegelijkertijd en met dezelfde producten gebeuren. Je hoeft geen extra producten aan te kopen en bovendien bespaar je tijd. 

Slimme investering 

“De sterkte van aluminium zit hem in de combinatie van de bovenstaande punten”, zegt Joep Römgens. “Ze maken van een keuze voor aluminium ramen en deuren heel een slimme investering. Zeker met Schüco krijg je een combinatie van topkwaliteit met topdesign.” 

Schüco Premium Partners 

Dankzij een Belgisch netwerk van ‘Premium Partners’ beschik je altijd over een vakman in je buurt, die gespecialiseerd is in privéwoningen en werkt met 100% Schüco onderdelen, zodat je zeker kan zijn dat alle onderdelen perfect op elkaar zijn afgestemd. 

Ramen en deuren kopen

Wenst u ramen op maat? Ook hiervoor kunt u bij ons terecht. Voor al uw deuren en ramen kiest u steevast uit een selectie van hoogkwalitatieve materialen als staal, aluminium, gelakte kunsthars en kunststof. Neem voor al uw ramen op maat gerust een kijkje tussen onze realisaties ter inspiratie.